30-09-09

De groeten uit Las Vegas

Stratosphere

11:31 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

aangekomen in Las Vegas

na het uitzicht van de Grand Canyon dachten we dat we alles gezien hadden, maar hetgeen we vandaag voorgeschoteld kregen  De route 66 met zijn verborgen pareltjes en het woestijngebeid waar de hooverdam is waaren gewoon adembenemend.

Beelden plaatsen later vanacht, maar eerst gtrekken we even doorheen Las Vegas, op zoek naar een heerlijke buffetmaaltijd en genieten van de Freemont Street Experience.

IMG_4674

 

IMG_4684

IMG_4702

03:11 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-09

nog enkele beelden

Nog enkele beelden van gisteren

DSC04637

DSC04639

 DSC04643

 DSC04672

 DSC04673

 DSC04676

DSC04724

 DSC04745

Ondertussen zijn we al aan een nieuwe dag begonnen

Langzaam ontwijkt iedereen hier in het hotel. We nemen nog snel een ontbijtje en dan zijn we er vandoor. Route 66, Hoover Dam en dan Las Vegas, Here we come

IMG_4668

 IMG_4669

IMG_4666

 

Houdt er ook rekenening mee dat we vanavond opnieuw in een andere tijdzone terechtkomen waardoor het tijdverschil tussen Belgie / Nederland 10 uur zal bedragen. De groeten en we laten oons wel horen uit Las Vegas.

16:41 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag 8 Mesa - Sedona - Grand Canyon

Zo, de brandweerstage zit erop.

Net voor het afscheid kreeg iedere deelnemer nog een attest als aandenken en daarna gingen we nog snel ontbijten waarna we in noordelijke richting vertrokken.

IMG_4585

IMG_4589

Daarna werd er definitief afscheid genomen en vertrokken we richting Sedona. We voelden al vlug dat alles bergop ging en al snel klommen we naar 6000 voet hoogte. Ook de temperaturen namen een dip, dus we moesten vandaag het stellen met een goede 25 graden. Om alle beelden van vandaag hier te posten, daar beginnen we niet aan, honderden, zoniet duizend foto's werden er vandaag geschoten. Het landschap was dan ook onbeschrijflijk mooi. We hebben er van genoten. Rond drie uur reden we het Grand Canyon park binnen, deden er een aantal overzichtpunten en rond zes uur was iedereen verzameld aan Hopi point voor de zonsondergang. Het was zeven uur toen we in het hotel aankwamen en de hongerige magen vonden een lekkere steak in het steakhouse hier tegenover, waar we prompt een west vlaamse kennis tegen het lijf liepen. Snel nog een biertje kopen in het tankstation en iedereen waarschijnlijk vroeg onder de wol. Het was een lange dag en een week in een firestation slapen is ook niet goed om uitgerust te geraken.. We merkten zojuist wel dat het lokale firestation hier honderd meter vandaan is. We zullen een selectie van de foto's uploaden op ons fotoalbum.

IMG_4596

 

 IMG_4600

 

IMG_4642

IMG_4665

07:00 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-09

On the road again

Idereen heeft de koffers gepakt, en we zijn klaar om te vertrekken.

Eindbestemming vandaag : Grand Canyon

USA 2004 239

16:50 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag 7 in Mesa

Zondagavond, bij jullie maandagmorgen en bijna het einde van onze brandweerstage.

Maar zondag of niet, voor de mannen in onze brandweerkazernes was het een werkdag gelijk een andere. Meestal begon deze met een snelle wasbeurt van het voertuig, want dat moet steeds blinken, al was het maar voor de uitstraling. Snel wat water over het ganse voertuig, even met de borstel inzepen , even naspoelen en dan neemt men handdoeken om de wagen helemaal droog te wrijven. Tijd voor ontbijten maken ze niet echt in de kazerne, een getoaste boterham of een stuk fruit is meestal wel voldoende. Enkele zijn ook verzot op een grote kom havermout met wat honing en stukjes fruit. IMG_4572
Tijdens hun opleiding krijgen alle brandweermannen duidelijke richtlijnen mee hoe ze zich gezond kunnen voeden en deze regels worden strikt nageleefd in de kazerne. Nadat ook de kazerne zijn dagelijkse beurt heeft gekregen is het tijd voor een uurtje sport. Sommigen gaan een toertje lopen, anderen kiezen ervoor om een uur lang een frisbee wedstrijdje te spelen tegen de kerels van de kazerne om de hoek. De spirit zit er zeker in en ieder doet zijn best om deze ronde te winnen. Nadien stopt de grote brandweerwagen aan de lokale supermarkt om inkopen te doen voor de lunch en dinner van deze dag. In station 217 / 219 stond vandaag een salade met avocado’s en gegrilde kip op het lunchmenu en vanavond hebben we gegrilde zalm met Asperges en risotto gegeten. Ik kreeg direct de vraag of we bij ons ook dagelijks zo’n heerlijke maaltijden kregen. Ik heb ondertussen al wat ervaring met deze brandweermannen en weet dat ze een voor een allemaal voortreffelijke koks zijn.

IMG_4575

Verder was het rustig vandaag, onze engine 217 ging deze namiddag nog naar station 202 om hun plaats in te nemen, 202 had namelijk een oefening en debriefing ivm een incident eerder deze week. Ook dat is hier normaal, indien er kazerne leeg staat omdat er een grote interventie of oefening aan de gang is, dan wordt uit een andere kazerne een voertuig verplaatst om de gaten op te vullen. Betekent ook dat de manschappen de hele stad als hun broekzak moeten kennen. Rudi en Ikzelf profiteerden van deze rustige zondag om hier naast de kazerne nog wat souvenirs te gaan kopen op een reuze flea market. The price was right, en valiezen zijn straks te klein.

IMG_4573

Vanavond worden alvast alle koffers zo goed mogelijk gepakt, en kunnen we morgenvroeg afscheid nemen van onze uitstekende gastheren en vrienden die we deze week leerden kennen. Het verbaasd me steeds hoe we er in slagen om tijdens die week zoveel te zien en bij te leren over het leven van deze mensen, de stad waarin ze werken en de omgeving waarin ze leven. Ik hoop dat alle deelnemers er hetzelfde over denken, en dat we ook de bezoekers van deze blog hebben kunnen laten meegenieten van ons verblijf hier. Enkel het lekkere voedsel kunnen we niet meebrengen, maar er deze week toch menig lekkere foto gepubliceerd. Nu bij jullie de werkweek weer begint gaan wij ons doorheen het toeristische programma werken.

Maandag bezoeken we via Sedona de Grand Canyon

Dinsdag doen we Route 66, bezoeken we de Hoover dam en komen we aan in Las Vegas

Woensdag een dag Las Vegas

Donderdag reizen we van Las Vegas naar Los Angeles (Downtown, Venice Beach, Santa Monica, Beverly Hills en Hollywood

Vrijdag gaan we dan naar het filmamusementspark Universal Studio.

Closing with words of thanks to the Mesa Firefighters,

Guys (and Girls), it was great te be among you this past week, thank you so much for all the hospitality and friendship. .

06:48 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Van Fred uit station 202

Ik kan nt rechtstreeks posten op de blog dus doe ik het via u.

Maandagnamiddag aangekomen op station 202 mesa fire dept. Er staan 3  wagens op deze kazerne: een ALS engine (autopomp met paramedics), een TRV ( een wagen voor basic lifestyle support calls zoals een val van  een ouder persoon, een neusbloeding, ... .

Deze wagen verzorgt ook een rehab functie waarbij ze op een brand een post opstellen waar de  mannen nadat ze binnen geweest zijn worden nagekeken vb bloeddruk 
wordt genomen, hartslag gecontroleerd, ... en waar ze dan ook een  slokje water kunnen drinken.)

Als 3de staat er ook nog een air and  light truck met een lichtmast en compressor om persluchtflessen te vullen.

Hoofdzakelijk medical calls hier. Hoogtepunt voor mij was een rea van een 27 jarige jongeman waarbij ik hun laatste nieuwe protocols zag toepassen. Hierbij wordt er in eerste instantie niet meer  geballoneerd, enkel ononderbroken hartmassage. Ik ben overtuigd. Het 
werkt. In België gaan we ook wel die kant op denk ik in 2010.

Verder nog enkele brandoproepen waarbij ik gisteren vr eindelijk vuur  heb gezien ( een palmboom in brand :-) ) alsook enkele serieuze  ongevallen.

De laatste dag is bezig. Vanaf morgen spelen we toerist.

01:32 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-09

De ochtend van dag 7 in Mesa

Weer een nacht voorbij. Voor mij een rustige nacht met één oproepje voor wat jongeren die ergens een vuilbak in brand hadden gestoken, dat was vlug geklaard.

Hadden we tijd genoeg om wat te praten over brandweer, over belgie en over de wereldse dingen. Als je hier in de states zit heb je wel geen idee meer wat er buiten de grenzen gebeurt. Amerikanen zijn op dat gebied erg onwetend, en de media werkt daar zeker aan mee.

Toch nog enkele dimensies meegeven over de stad Mesa. Een van de snelst groeiende steden in de US de laatste 10 jaar. Toen we gisteren naar het firemuseum moesten hebben we dus de ganse stad doorkruist. Een afstand van ongeveer 45 Km. lang en ongeveer 25 km van boven naar onder. Zowel boven als onder, maar ook middenin ligt er een vijfbaanssnelweg dus verplaatsingen doorheen de stad gaan heel vlot. Alle straten lopen recht op recht dus je orienteren is heel gemakkelijk.

Doorheen de stad liggen momenteel 21 kazernes verspreid waar overal minsten 1 voertuig staat, op sommige plaatsen meer dan 1. Omdat de stad zo snel groeit moeten er steeds kazernes bijgebouwd worden, en vorige donderdag heeft met nog een subsidie van 4.000.000 USD gekregen om de twee geplande kazernes sneller te bouwen. Ikzelf zit in Station 217, waar momenteel ook de auto staat van 219.

Een nieuwe kazerne die een vijftal jaar geleden in dienst werd genomen.

Enkele foto's :

IMG_4559

IMG_4561

 IMG_4562

IMG_4563

IMG_4564

IMG_4565

We kregen vanmorgen al een oproep voor een medische tussenkomst, maar konden enkel het overlijden vaststellen van de dame van 85. Dit alles gebeurd zonder tussenkomst van een dokter. En de brandweer stuurt nadien een ploeg vrijwilligers die de familie komt helpen met de eerste regelingen die moeten gebeuren.

IMG_4569

IMG_4570

IMG_4571

We hopen op een drukke zondag, tegen morgen vroeg mag je het volgende verslagje verwachten. Een deel van onze tijd spenderen we vandaag zeker aan het pakken van onze koffers, want vanaf morgen begint deel 2 van de trip.

Uw reporter, Paul

 

19:47 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag 6 in Mesa

Zaterdagmorgen en opnieuw vroeg uit de veren. Voor sommigen opnieuw een rustige nacht, voor anderen was het er weer eentje met een aantal onderbrekingen. De gasten in station 206 kregen die nacht een oproep voor medische bijstand bij een hartstilstand. Meer dan 25 minuten werd er gereanimeerd en uiteindelijk werd de patiënt in redelijke conditie afgeleverd in het ziekenhuis.

DSC04082

Van de mannen in station 209 kregen we dan weer een ander verhaal. Gisterenavond (vrijdag) kregen ze na het avondmaal de vraag of ze de mannen van de Medic Swatteam wilde vergezellen tijdens de avondopdracht. Ze dachten eerst nog dat het om de wekelijks oefening ging, maar al snel werd duidelijk dat het om een echte opdracht ging. Nadat een Mexicaanse gang (bende) vorige week had geprobeerd om hun gebied gewapend te verdedigen kwam de politie in actie om enkele leden, van wie ze het onderduikadres kenden, in de boeien te slaan en de gebruikte wapens in beslag te nemen. Vanop een veilige afstand, en in een gepantserd voertuig, konden Maurice en Patrick de massale ontplooiing volgen.  De politiedienst, die drie kerels in de boeien sloeg en een aantal revolvers en een AK47 vond, was nadien erg tevreden over het resultaat van hun optreden.

IMG_4445

IMG_4446

En in station 212 en 209 lagen er nog speciale geschenken te wachten op de bezoekers.

IMG_4476

Onze dag begon op de parking van een lokaal winkelcentrum, waar de hulpdiensten de bevolking informeerden over wat te doen bij rampen (emergency preparednes). De commando voertuigen van zowel politie en brandweer, alsook de heloikopters van de verschillende hulpdiensten waren aanwezig op het terrein, en konden bekeken worden. Ook waren er enkele wagens aanwezig waarin de voorraad zat die tijdens zo een grote ramp zullen aangesproken worden. Veel om te bekijken en fotograferen natuurlijk. De temperatuur buiten liep ondertussen op tot 105 °F, zo’n kleine 43°C, dus er werd al vlug bescherming gezocht in de winkel naast de parkeerplaats.

IMG_4499

IMG_4506

IMG_4508

IMG_4509

IMG_4505


Deze winkel, een Bass Pro Shop, is een van die winkels die de laatste jaren overal in de states opduikt, en die een ongelofelijk groot aanbod heeft voor de outdoorman. Jagers, vissers, wandelaars, handboogschutters, noem maar op, ze vinden er allemaal hun gading.

IMG_4517

IMG_4520

IMG_4515


En zoals steeds is alles heel groots opgevat. Je kan er zelfs leren vissen, er is een aquarium met 4.000.000 liter water waar op bepaalde dagen visles gegeven wordt door professionals. Vandaag werd de ruimte ingenomen door alle hulpdiensten die er folders uitdeelden met tips om wat veiliger doorheen het leven te stappen.

IMG_4521

We gingen in de buurt nog eten en daarna reden we door naar the Hall of Flames. De naam zegt het al, maar dit is een van de grootste brandweermusea in de VS. Toen de oprichter in 1954 als kerstcadeau een brandweerwagen onder de kerstboom vond, (ze leefden in een groot huis), was de interesse gewekt, en werd het familiefortuin gebruikt om een van de mooiste brandweercollecties samen (en tentoon) te stellen.

IMG_4524

IMG_4528

IMG_4536

Brandweermateriaal uit de 18e eeuw staat er te blinken naast mooi gerestaureerd materiaal uit de jaren 50 en 60. Om de hele collectie helmen van over de hele wereld, en de patches van brandweerdiensten allemaal te bekijken zouden we enkele dagen moeten blijven. Omdat we dit museum al meerdere keren bezochten met de fireobservers op de verschillende stage in California brachten we dit keer een aandenken mee voor de museum directeur. Hij was dan ook erg blij ons brandweerbeeldje in ontvangst te nemen. We kregen er als toemaatje nog een bezoek bij aan de loods naast het museum, waar de nieuwste stukken uit de collectie staan die wachten op de finale afwerking en restauratie. Met dank aan onze gids, een gepensioneerde brandweerman Rich uit Seattle op winterverlof in Phoenix.

IMG_4538

IMG_4546

Daarna trok iedereen terug naar zijn station, waar het avondmaal op het fornuis of BBQ stond (hopelijk weer geen Mexicaans) en weer een drukke nacht vol verassingen voor de fireobservers. Morgen (zondag) beginnen we aan onze laatste shift, en krijgen we hopelijk onze koffer dicht voor het tweede deel van onze reis.

 IMG_4556

IMG_4557

En zo ging er weer een dag voorbij

 IMG_4332

De zonnige en warme groeten uit Mesa van en voor iedereen

Niet alle foto's verschijnen hier, meer foto's in ons fotoalbum :

http://stages.fireobservers.org/#27.14

06:40 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-09

Vijfde dag in Mesa

Vandaag waren er weer enkele uitstappen gepland voor de groep.

IMG_4457

102_2672

102_2674

Na het ontbijt kregen we de grote rondleiding in Squad 204, een van de 7 voertuigen die hier in Arizona zijn aangekocht om bij grotere rampen ingezet te worden en de eerste nood te lenigen, tot er na 72 uur hulp komt van het hogere niveau die dan langs komt met nog meer materiaal en manschappen. Binnen de twee uur kunnen ze naar elke plaats in het land gestuurd worden en zijn ze capabel om de eerste drie dagen te overleven zonder hulp van buitenaf. Het voertuig zelf kost 850.000 USD en er zit nog eens voor 650.000 USD materiaal in.

 IMG_4476

Net voor de lunch gingen we nog even naar een brandweerwinkel om wat gegeerd materiaal op te halen.

IMG_4479

102_2678

Deze namiddag stond in het teken van de luchthavens. We bezochten er twee , en konden het opgestelde materiaal van dichtbij bekijken. Op een van de luchthavens is de Sabena Flightschool actief.

102_2680

Net naast het museum is een van de grootste private luchtvaart musea waar een groep vrijwilligers alles in het werk stelt om vliegtuigen uit de vorige eeuw luchtvaardig te houden. Verschillende vliegtuigen, waaronder een B17, zijn volledig gerestaureerd en vliegen het land rond om de verschillende airshows meer glans te geven. De directeur van het museum was dan ook vereerd om ons doorheen zijn collectie rond te leiden. Gaande van een duitsche Eindekker uit 1918 tot de Phantom en de Mig 51 werd ons de geschiedenis van de luchtvaart uitgelegd.

102_2685

102_2690

We vonden zelfs een alternatief om thuis te geraken.

102_2696

Nadien gingen nog naar Station 215, waar het lokale luchtverkeer zijn thuisbasis heeft.

102_2699

102_2702

IMG_4489

IMG_4493

Weer een goedgevulde dag, en hopelijk vanavond nog wat oproepen.

IMG_4456

05:12 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-09

Vierde dag in Mesa

Hallo,

nog enkele foto's van onze eerste dag werden geplaats in een foto album van Mesa Fire Dept. Klik op  http://tinyurl.com/m8vwfj om te gaan kijken.

Voor vandaag was het plan dat iedereen de hele dag in de kazerne zou blijven, geen groeps activiteit gepland dus.

Rond 10 uur kwam in station 217 een brandmelding binnen, en uw reporter was dus 1 van de eerste voertuigen ter plaatse. Zonder woorden verder fotoverslag.

IMG_4363

 IMG_4364

 

IMG_4365

 

IMG_4366

 

IMG_4367

 

IMG_4368

 

IMG_4369

IMG_4370

 

Meer foto's later in het foto album van ons of van de brandweer van Mesa.

Ondertussen liepen er al meerdere oproepen binnen en is iedereen in de verschillende stations al naar oproepen geweest. Kijk ook op de Blog van Kapt Mo, een van de deelnemers .

Ook volgend verhaal nog even meegeven.

Toen we gisteren terug in de statiosn waren kreeg Station 212, kazerne waar Rudi zit, een opdracht voor een nachtoefening met de medische helikopter. De landingsprocedure bij nacht moest ingeoefend worden. Bij de eerste landing kreeg Rudi een plaats in de helikopter, en met een flighthelmet met nachtvizier deed men een vlucht over de hele phoenix Valley. Onvergetelijke uitstap voor Rudi, die spijtig genoeg zijn camera niet meehad.

Tot een volgend bericht later vandaag, maar het was hier voor iedereen een fantastische dag.

05:14 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BERICHT UIT STATION 206

 
We hadden een rustige nacht en hetgeen hier de laatste uren is gebeurd is vooral een paar medic call's en het uitwisselen van ervaringen met de mensen op station 206.

DSC04093
 

DSC04098

De post is gespecialiseerd in TR (tecnical resque) oftewel werken op hoogte en in die hoedanigheid komen deze ploegen veel in de bergen buiten MESA. Deze ochtend hebben ze met ons vieren een tocht gemaakt in de bergen en zijn we door de Dessert naar boven geklommen en dit leverde prachtige beelden op.
 DSC04116

De crew hier is erg nieuwsgierig naar ons en wij in hun dus we hebben hier "a great time".
 
groeten uit 206 van Jurgen (big Al), Eric, Jan, Eric

Meer foto's later op ons fotoalbum

04:53 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-09

Derde dag in Mesa / Tuscon


Hallo,

hier van op mijn nieuwe bureau.
 
de trip naar Tuscon is vlot verlopen,
met drie auto's konden we vanochtend met een uur vertraging vertrekken.
Eerst een stevig ontbijt bij Denny's
IMG_4257
IMG_4258
IMG_4259

IMG_4260
IMG_4261


 
In tuscon goed ontvangen, een rondleiding in training, een gratis mexicaanse maaltijd, daarna naar de 911, na even doorheen het vliegtuigkerkhof te hebben gereden, en dan naar het nieuwe hoofdkwartier van de brandweer, dat pas binnen 2 weken in gebruik genomen wordt.
IMG_4273
Nadien keerde iedere wagen terug naar Mesa volgens de route die ze verkozen
Met onze wagen rustig via de binnenwegen terug naar Mesa, doorheen de cactussen woestijn , terwijl de zoon langzaam onderging achter de bergen.
IMG_4319
Enkele leuke foto geschoten, ze staan op ons foto album
In Mesa nog gaan eten bij Chilly's, een heerlijk steak met mashed patatoes en corn on the knob of frieten.
IMG_4347
Zo, dat was het verhaal voor vandaag
foto's op de blog en foto album
groetjes van bij Mc D.
IMG_4324

07:30 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-09

Tuscon FD

Terwijl jullie dit misschien lezen zijn wij onderweg naar Tuscon.

Ze waren bereid om ons te ontvangen en zullen ons ook enkele van hun nieuwste materiaal tonen.

untitled

 

Medical-home-pict4

operations-cross-with-link

 

TFD1

FireCarport2

http://www.ci.tucson.az.us/fire/ voor meer info

 

17:30 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blog from Captain MO

Collega Maurice brengt ook verslag uit van de gebeurtenissen deze week.

Je kan ze lezen door op deze foto te klikken

IMG_4235

09:15 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tweede dag in Mesa / Phoenix / Glendale

Hallo,

Na een eerste, voor sommige al drukke avond

Station had 4 oproepen gehad tot nu toe.
 
- Auto in woning op weg naar de station met de batt 201
- Medic call voor eng 206; Jurgen en Eric konden direct opstappen.
- structure fire eng 206, ld 206, eng 207, batt 203 direct er achteraan.
- Medic call voor eng 206

stond iedereen deze morgen klaar voor weer een gevuld programma.

Na een snel ontbijt bij Mc Donalds ging het richting het waterzuiveringsstation te Mesa voor een Multi Agency training exercise. Twee gewonde techniekers moesten uit een ondergrondse kamer gered worden. Enkele beelden van het aanwezige materiaal.

IMG_4203

IMG_4204

 IMG_4206

IMG_4208

IMG_4218

IMG_4216

IMG_4219


 Nadien reden we naar downtown Phoenix en stoptem even bij het State Capitol.

3157514911_188e487198

 We gingen er wat rondwandelen in het museum, en in de cafetaria gaan eten>

Om 1 uur werden we verwacht in het opleidingscentrum van Glendale.

In de laatste twee jaar opgebouwd voor een budget van 55.000.000 USD is dit een van de best uitgeruste centra hier in de vallei. en er zijn nog plannen om er voor 35.000.000 uitbreidingen aan toe te voegen.

Zo wat elk scenario kan er na gespeeld of ingeoefend worden, en vanuit het Emergency en 911 dispatch wordt de hele stad bewaakt en aangestuurd.

enkele beelden :

IMG_4220

IMG_4223

 IMG_4224

 IMG_4225

 IMG_4226

 

IMG_4227

IMG_4228

IMG_4233

 IMG_4230

 

IMG_4237

IMG_4245

IMG_4249

 

IMG_4253

IMG_4254

 

IMG_4256

Teruggekomen in het station bleek natuurlijk dat we wat brandjes hadden gemist tijdens de dag, maar hopelijk maakt de avond en nacht dat goed.

Story Click for the whole story

Morgen verlaten we even de stad voor een bezoek aan de stad TUSCON, op twee uur rijden hiervandaan.

05:44 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-09

Eerste dag in Mesa


Hallo,

Iedereen was er op tijd bij deze morgen.

IMG_4191

het was een drukke dag hier, maar uiteindelijk geraakte iedereen verdeeld in de verschillende firestations van Mesa.

DSC03706

We hebben 4 personen in station 201 ; Christian, Marc, Tijs en Chris

We hebben 4 personen in station 206 ; Eric, Jan, Jurgen en Eric

We hebben 2 personen in station 209 ; Maurice en Patrick

En Fred is in station 202, Mario in Station 210, Rudi in station 212 en Paul is in statiion 217

Link naar de Mesa Fire dept Fire stations

Na de ochtendbriefing en een rondgang doorheen Station 201, waar even de ladder opengeplooid werd , kregen we een uitgebreide toelichting over de werking van de Mesa Firedepartment en konden wij even wat toelichting geven over de werking van onze hulpdiensten.

IMG_4192

 IMG_4194

Op de middag gingen we, samen met de verschillende diensthoofden van de commandostaff aan tafel bij een lokaal mexicaans restaurant. Heerlijke maaltijd die ons aangeboden werd door onze gastheren.

DSC03710

 

IMG_4196

DSC03671

IMG_4197

DSC03702

Nadien trokken we na een kort bezoek aan de t-shirtshop naar de training academy voor een uitgebreide en bloedhete rondleiding. Niet dat men ons het vuur aan de schenen legde, maar de temoeratuur was ondertussen opgeklommen naar een kleine 43 graden celcius. Na de uitgebreide rondleiding, en het verzamelen van de eerste Arizona souvenirs op autowrakken, keerden iedereen naar zijn respectievelijke brandweerkazerne. Ondertussen lopen de eerste berichten binnen over de eerste interventies, dus iedereen heeft het naar zijn zin.

IMG_4199

We proberen straks nog te zorgen voor wat meer beeld materiaal, maar de verbinding is wat traag, wat voor de nodige problemen zorgt. Kijk in elk geval regelmatig op ons foto album voor nieuwe foto's. (tip, begin te kijken bij de achterste foto's, dat zijn de nieuwste)

 keuken 206

 keukenstaion  206

 slaapkamer in staion 206

 

De eerste beelden uit station 206, keuken en slaapkamer.

05:09 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-09-09

Iedereen wakker en klaar voor de stageweek

Zoals voorspelt was iedereen er vroeg bij vanochtend.

Maar niets dan stralende gezichten, we zijn er klaar voor.

Onze gastheren deze week, the Mesa Fire Dept hebben ook alles tot in de puntjes voorbereid dus het zal een drukke week worden.

Mesa fire dept logo

 

Mesa Firetruck

 

Met hun typische witte kleur kan je ze van ver herkennen hier.

Meer nieuws volgt later.

16:23 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ons eerste avondmaal

Hongerig van de lange reis werd dan toch maar besloten om nog even binnen te springen bij een amerikaanse fast food restaurant. Het werd Carl Jr, net naast het hotel (geen familie van Charlie Farstripes)

IMG_4186

 

IMG_4187

IMG_4188

 

Daarna trok iedereen snel naar de eigen kamer om wat welverdeinde nachtrust.

Morgenvroeg is er vanaf 6 uur ontbijt.

We vertrekken om 8.45 naar het Central Firestation 201

IMG_4180

 

IMG_4181

 

IMG_4183

en hopelijk zijn er vele oproepen, zoals vanavond rond 18.30 toen Eric en Paul daar waren voor de laatste bespreking.

 

08:17 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Iedereen is aangekomen

Doodvermoeid maar toch blij is iedereen er.

Een beetje problemen bij alweer de immigratiediensten, en 1 koffer die ondersteboven niet herkend werd, maar verder verliep alles vlot.

Aanschuiven voor de huurwagen en iedereen is in het hotel.

Snel nog even wat te eten zoeken, en dan kan iedereen onder de wol.

Morgen staat ons een drukke dag te wachten, maar hierover meer later.

IMG_4185

 

06:01 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-09

Onderweg

Terwijl de groep onderweg is vanuit Belgie en we hopen dat ze een vlotte vlucht naar Philadelphia hebben

map bru - philly

 

zullen ze na de immigratie procedure en de douane formaliteiten opnieuw inchecken voor de vlucht naar Phoenix voor de volgende vlucht van 5 uur.

300px-US_Airways_Philadelphia_Airport

 

phoenix-airport-code

Daar is het ondertussen ook morgen geworden en wij kunnen de laatste voorbereidingen doen zodat ze straks bij aankomst zo snel mogelijk in het hotel zijn.

mesamap

 Wij waren vanochtend al vroeg uit de veren voor de zonsopgang.

IMG_4143

IMG_4141

 

Meer foto's op ons foto album.

Qua temperatuur zal het zeker aanpssen worden, ze voorspellen hier de komende week heel warm weer (voor de tijd van het jaar)(40+°C)

weather Sunday

 

18:33 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vertrokken

vertrokken

 

Zo, volgens de website van Zaventem zijn ze op tijd opgestegen en nu onderweg naar Philadelphia.

13:05 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sfeerbeelden uit Mesa

Hallo, we hebben ons al goed kunnen bezighouden vandaag.

Enkele sfeer beelden :

S5022958

 Ons hotel in Tempe, een kwartier rijden tot aan de luchthaven

IMG_4108

 Hier vlak naast is een shopping mall, waar we gingen lunchen.

IMG_4118

 Een van onze wagens die we de volgende twee weken ter beschikking hebben.

IMG_4110

 We gingen op zoek naar en vonden de typische arizona cactussen

IMG_4113

 

IMG_4122

 Tegen de avond aan hadden we een afspraak met Batt Chief Bourgeois, die onze contactpersoon is de komende week. Na 6 maanden overleg via telefoon en e-mail was dit een eerste persoonlijk contact. We ontmoeten elkaar in het Ball Park, waar de kinderen van Paul Bourgeois enkele wedstrijden moesten spelen. Een fantastisch mooie sportaccommodatie aan de rand van de stad.

S5022979

 

IMG_4128

 

IMG_4126

 In totaal 8 baseball velden liggen er + een indoor soccerfield met centraal per 4 baseball velden een bar, van waaruit je de webstrijden buiten kan volgen en rustig een glaasje drinken.

IMG_4138

 Paul , Paul and Eric

IMG_4137

 

IMG_4134

 

Hier gaan we gaan slapen.

Goede reis aan iedereen en tot morgenavond.

07:47 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-09

Wakker en klaar om de dag te beginnen.

Hallo, we zijn al vroeg wakker, maar dat heb je steeds de eerste dag van je verblijf in de states. En zoals elke goede reiziger begint de dag met het aanzetten van je tv, afgestemd op weather channel. Het ziet er zeer goed uit vandaag.

weather saturday

Na het ontbijt hebben we een afspraak met onze contact persoon, en gaan we de stad verkennen.

Voor de rest van de groep nog deze tips :

  • breng zelf een koptelfoon mee, ze zijn te koop op het vliegtuig voor 5 dollar
  • op de vlucht naar Phoenix kan je snacks kopen voor 7 USD. Je kan ook zelf eten meebrengen dat je koopt in de terminal.
  • Bij het inchecken wordt het adres van je eerste verblijf gevraagd
    5300 S Priest DR, Best western.
  • Bij het opstijgen zit het vliegtuig na 10 minuten al boven Terneuzen / Sluiskill. Bij helder weer kan je enkele fantastische luchtfoto's maken (Tip voor Jan)

15:39 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aangekomen in Tempe, Arizona

IMG_4104

een jonge ambtenaar vond het toch maar raar dat ik (paul) daar om de drie maanden kwam aanschuiven om weer het land in te mogen.

dus werd ik door gestuurd voor tweede inspection, waar ik twee uur mocht zitten wachten en daar was het op twee minuten geklaard.

Het was dus hollen om toch nog onze connection flight naar phoenix te halen.

Net op tijd om nog mee te mogen, voor een vlucht van opnieuw 5 uur.

De zons ondergang tegemoet, ditmaal met een Airbus 321. Allemaal zonder franjes, als je muziek wil luisteren moet je het zelf meebrengen. Op de eerste vlucht kon je nog een koptelefoon kopen voor 5 dollar.

IMG_4107

Sonoran_Desert

Het was uiteindelijk al donker toen we landen in Phoenix, maar op 10 minuten hadden we onze bagage al, en nog eens 10 minuten later stonden we al aan te schuiven voor de rental Car. We mochten er uiteindelijk eentje kiezen uit een rij van 15 voertuigen.

phoenix-airport-map

Met behulp van de GPS waren we net voor 9 uur lokale tijd in het hotel. Snel nog wat kopen in de buurtwinkel hiernaast nu dan gaan slapen, we zijn hier alle twee bekaf

07:28 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-09

Bye bye Paul and Eric!

Paul en Eric kwamen iets na 10h00 deze ochtend aan op de luchthaven te Zaventem, gepakt en gezakt, klaar voor een nieuw avontuur. Zoals reeds vermeld verliep de check-in zeer vlot en was er dus nog tijd voor een ontbijtje en een koffie.

IMG_4102
 

Na het afscheid en het uitwuiven door Carola en Carl, gingen de twee langs de grenscontrole naar hun vliegtuig.

De vlucht US751 had een push-back met enkele minuten voorsprong en hun take off time was 13h08. De vlucht verloopt zoals gepland en de voorziene landing in Philadelphia is omstreeks 15h31, plaatselijke tijd.

Nog eventjes tijd dus vooraleer de boarding van vlucht US 251 naar Phoenix kan beginnen, om 17h51.

DSC_0003 (752 x 500) (564 x 375)

 

S5022953

Kort na het opstijgen zaten we al boven terneuzen.

 

FlightViewCGI

 

 

 

It was just over 1000am this morning, when Paul and Eric arrived at Brussels Airport. Their new adventure, the second Fire Observers trip this year, can begin!

They went pretty quick thru check-in so there was still some time left for breakfast.

Carola and Carl whished them Godspeed and a safe return, before going thru border control.

The flight US 751 was given a push-back a little earlier as foreseen, but their actually take off time was 0108pm. The flight is going smoothly as planned and the estimated landing in Philadelphia will be at 0331pm local, with approx. 5 hours of flight left at this time.

IMG_4103

Philly skyline

Their next flight at Philly is US251, leaving at 0551pm with a landing in Phoenix at 0802pm.

Carl

16:36 Gepost door Farstripes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ingecheckt en ready to Go

Hallo,

Paul en Eric zijn ondertussen al ingecheckt. Heel vlotte procedure aan Row 8.

Het is hier heel kalm op de luchthaven, dus op geen tijd waren we doorheen de veiligheidsprocedure en de paspoort controle.S5022948

 

Nog tijd voor een kopje koffie en het eerste live bericht op de blog

S5022949

 

Ook ons vliegtuig staat al te wachten, klaar voor de eerste vlucht naar Philadelphia

het gaat dus vanaf Zaventem :

plattegrond_Zaventem

 

us airways 757 200

Met deze Boeing 757-200 vliegen we de oceaan over, bestemming Philadelpia.

Vlucht US 751 vertrekt om 12.45 en komt aan in Philly om 15.25 (lokale tijd) +6 uur Belgische tijd.

 

philadelphia_airport_address

philadelphia-airport-code

 Na de landing doorheen de emmigratie en douane controle en dan hebben we tijd voor een snelle hap op de Philadelphia Marketplace.

Rose%20Philadelphia%20airport

Het volgende bericht komt van daar.

11:58 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Ons Foto -album

Tijdens de stage zullen we niet alle op deze  blog dagelijks verslag uitbrengen, maar ook zullen op ons stage fotoalbum foto's plaatsen.

Je kan daar dus ook gaan kijken om ons in actie te zien.

de rechtstreekse link = http://stages.fireobservers.org/#27.0

Op dit foto album staan ook beelden van de voorbije stages.

00:34 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-09

Reizen naar de USA, formaliteiten

Reizen onder het Visa Waiver Programma

Het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming

 

Elke reiziger die nu onder het Visa Waiver Program (VWP) reist moet een elektronische reistoestemming hebben via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) voordat hij/zij onder het VWP naar de Verenigde Staten reist. ESTA is voor staatsburgers en in aanmerking komende ingezetenen van bij het VWP aangesloten landen online bereikbaar op :

https://esta.cbp.dhs.gov

esta

 

                    Hoe werkt het Elektronische Systeem voor Reistoestemming

 

De reiziger kan zich bij de website van ESTA aanmelden https://esta.cbp.dhs.gov/

en aldaar online een aanvraag in de Engelse taal indienen. Het is aan te bevelen de aanvraag in te dienen zodra de reisplannen bekend zijn. De reiziger zal gevraagd worden een aantal eenvoudige en persoonlijke vragen te beantwoorden om vast te stellen of deze in aanmerking komt voor een reistoestemming. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het I-94W formulier. Er zijn versies in meerdere talen beschikbaar, maar alle antwoorden moeten in de Engelse taal verstrekt worden.

 

Paspoort

 

Om tot Amerika toe gelaten te worden heb je een geldig paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog geldig zijn tot dat je weer uit de USA vertrekt. Met andere woorden: zo lang je in de USA bent moet je een geldig paspoort hebben. Uiteraard moet het paspoort ook nog geldig zijn wanneer je weer in Nederland of Belgie door de douane gaat.
Voor de zekerheid is het echter aan te raden om er voor te zorgen dat je paspoort nog minimaal 3 maanden na vertrek geldig is. Wanneer je namelijk door omstandigheden met een verlopen paspoort in Amerika komt te zitten, dan kun je problemen krijgen.

 

De vliegmaatschappij controleert bij het inchecken of jouw paspoort lang genoeg geldig is. Wanneer je paspoort is verlopen of je hebt je geen paspoort bij je, dan mag je niet met de vlucht mee. De vliegmaatschappij krijgt namelijk een flinke boete wanneer ze mensen zonder geldig paspoort laten meevliegen naar de USA

 

 

Op weg naar de Verenigde Staten via het vliegtuig

 

Vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen zullen u een groen formulier geven

(Form I-94W) om in te vullen alvorens u in de Verenigde Staten aankomt.

 i94w

 

Een handige en duidelijke brochure kan je bekijken op onderstaande link.

 procedure in the USA

http://www.dhs.gov/xlibrary/assets/usvisit/usvisit_edu_traveler_brochure_dutch.pdf

Daarna moet je de bagage oppikken om deze persoonlijk voorbij de douane beambte te dragen; Het ingevulde witte douane formulier wordt hier afgegeven.

declarationform2

Indien de reis opnieuw verder gaat per vliegtuig wordt de bagage terug ingecheckt voor de volgende vlucht.

23:25 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

For our American Visitors

Ja, even onze eigen landjes voorstellen. Let's introduce our countries. Source : http://travel.nationalgeographic.com/places/countries/cou...

map_country_belgium

Belgium Fast Facts
Population
10,458,000
Capital
Brussels; 998,000
Area
30,528 square kilometers
(11,787 square miles)
Language
Dutch, French, German
Religion
Roman Catholic, Protestant
Currency
euro
Life Expectancy
78
GDP per Capita
U.S. $29,200
Literacy Percent
98

Belgium Information and History

Belgium, a small country in Western Europe, is generally flat except for the hilly and forested southeast (Ardennes) region. After centuries of invasion and occupation, this crossroads of Europe now stands at center stage in the newly unifying continent. Belgium is greatly attached to democratic values, and in 1994 a revised constitution made it a federal state, giving political representation to its Dutch, French, and German cultures. There are three regions in the federal state: Flanders in the north (with 5.8 million people) where the official language is Dutch; Wallonia in the south (with 3.3 million people) where French is the official language; and Brussels-Capital region (950,000 people) where both languages are used. The smaller German-speaking community (about 70,000) is in Wallonia. The regions and language communities enjoy autonomy in cultural and economic matters.

Belgium is bolstered by a strong economy and can compete in the new single-currency European marketplace. It is the world's largest producer of azaleas. Antwerp, Belgium's second largest city, is the diamond capital of the world. Major tourism attractions include the medieval city of Brugge and the town of Bastogne, in the Ardennes, for Battle of the Bulge sites. Brussels is the headquarters of the European Union and the North Atlantic Treaty Organization.

map_country_netherlands
Netherlands Fast Facts
 
Population
16,296,000
Capital
Amsterdam; 1,145,000
Area
41,528 square kilometers
(16,034 square miles)
Language
Dutch, Frisian
Religion
Roman Catholic, Protestant, Muslim
Currency
euro
Life Expectancy
78
GDP per Capita
U.S. $27,200
Literacy Percent
99

 

Netherlands Information and History

The Netherlands faces the North Sea in western Europe. The Dutch have a saying: "God made the Earth, but the Dutch made Holland." The first defenses against the sea went up some 800 years ago. Today more than 2,400 kilometers (1,491 miles) of dikes shield the low, flat land—almost half of which lies below sea level—from invasion by the North Sea. Without the existing dikes 65 percent of the country would be flooded daily. Reclamation of the Zuider Zee has created 165,000 hectares (407,700 acres) of arable land—a precious commodity in this densely populated nation. About 60 percent of the country is farmed, with super-efficiency, by just 2 percent of the workforce. Only the U.S. and France export more agricultural goods. Located at the mouth of the Rhine River, the Netherlands is a gateway to northwestern Europe and participates in the European common currency, the euro. Rotterdam, the world's largest and busiest general-cargo port, includes Europoort, a petroleum-refining center.

For several decades natural gas production has subsidized a welfare system. Funds are needed for continued flood-control efforts, for cleaning up the Rhine and the North Sea, and for combating damage to forests by acid rain. The government seeks to cut back on all forms of pollution by up to 90 percent. Tourism is important to the country, and many come to see Dutch art, architecture—and the flowers. Tulips are a major industry, and the Dutch produce billions of bulbs a year—more than any other country.

The Netherlands was a major colonial power, but its largest colonies, Indonesia and Suriname, gained independence decades ago. The islands of Aruba and the Netherlands Antilles still form part of the Kingdom of the Netherlands.

 

21:28 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |