28-09-09

Dag 7 in Mesa

Zondagavond, bij jullie maandagmorgen en bijna het einde van onze brandweerstage.

Maar zondag of niet, voor de mannen in onze brandweerkazernes was het een werkdag gelijk een andere. Meestal begon deze met een snelle wasbeurt van het voertuig, want dat moet steeds blinken, al was het maar voor de uitstraling. Snel wat water over het ganse voertuig, even met de borstel inzepen , even naspoelen en dan neemt men handdoeken om de wagen helemaal droog te wrijven. Tijd voor ontbijten maken ze niet echt in de kazerne, een getoaste boterham of een stuk fruit is meestal wel voldoende. Enkele zijn ook verzot op een grote kom havermout met wat honing en stukjes fruit. IMG_4572
Tijdens hun opleiding krijgen alle brandweermannen duidelijke richtlijnen mee hoe ze zich gezond kunnen voeden en deze regels worden strikt nageleefd in de kazerne. Nadat ook de kazerne zijn dagelijkse beurt heeft gekregen is het tijd voor een uurtje sport. Sommigen gaan een toertje lopen, anderen kiezen ervoor om een uur lang een frisbee wedstrijdje te spelen tegen de kerels van de kazerne om de hoek. De spirit zit er zeker in en ieder doet zijn best om deze ronde te winnen. Nadien stopt de grote brandweerwagen aan de lokale supermarkt om inkopen te doen voor de lunch en dinner van deze dag. In station 217 / 219 stond vandaag een salade met avocado’s en gegrilde kip op het lunchmenu en vanavond hebben we gegrilde zalm met Asperges en risotto gegeten. Ik kreeg direct de vraag of we bij ons ook dagelijks zo’n heerlijke maaltijden kregen. Ik heb ondertussen al wat ervaring met deze brandweermannen en weet dat ze een voor een allemaal voortreffelijke koks zijn.

IMG_4575

Verder was het rustig vandaag, onze engine 217 ging deze namiddag nog naar station 202 om hun plaats in te nemen, 202 had namelijk een oefening en debriefing ivm een incident eerder deze week. Ook dat is hier normaal, indien er kazerne leeg staat omdat er een grote interventie of oefening aan de gang is, dan wordt uit een andere kazerne een voertuig verplaatst om de gaten op te vullen. Betekent ook dat de manschappen de hele stad als hun broekzak moeten kennen. Rudi en Ikzelf profiteerden van deze rustige zondag om hier naast de kazerne nog wat souvenirs te gaan kopen op een reuze flea market. The price was right, en valiezen zijn straks te klein.

IMG_4573

Vanavond worden alvast alle koffers zo goed mogelijk gepakt, en kunnen we morgenvroeg afscheid nemen van onze uitstekende gastheren en vrienden die we deze week leerden kennen. Het verbaasd me steeds hoe we er in slagen om tijdens die week zoveel te zien en bij te leren over het leven van deze mensen, de stad waarin ze werken en de omgeving waarin ze leven. Ik hoop dat alle deelnemers er hetzelfde over denken, en dat we ook de bezoekers van deze blog hebben kunnen laten meegenieten van ons verblijf hier. Enkel het lekkere voedsel kunnen we niet meebrengen, maar er deze week toch menig lekkere foto gepubliceerd. Nu bij jullie de werkweek weer begint gaan wij ons doorheen het toeristische programma werken.

Maandag bezoeken we via Sedona de Grand Canyon

Dinsdag doen we Route 66, bezoeken we de Hoover dam en komen we aan in Las Vegas

Woensdag een dag Las Vegas

Donderdag reizen we van Las Vegas naar Los Angeles (Downtown, Venice Beach, Santa Monica, Beverly Hills en Hollywood

Vrijdag gaan we dan naar het filmamusementspark Universal Studio.

Closing with words of thanks to the Mesa Firefighters,

Guys (and Girls), it was great te be among you this past week, thank you so much for all the hospitality and friendship. .

06:48 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.