27-09-09

De ochtend van dag 7 in Mesa

Weer een nacht voorbij. Voor mij een rustige nacht met één oproepje voor wat jongeren die ergens een vuilbak in brand hadden gestoken, dat was vlug geklaard.

Hadden we tijd genoeg om wat te praten over brandweer, over belgie en over de wereldse dingen. Als je hier in de states zit heb je wel geen idee meer wat er buiten de grenzen gebeurt. Amerikanen zijn op dat gebied erg onwetend, en de media werkt daar zeker aan mee.

Toch nog enkele dimensies meegeven over de stad Mesa. Een van de snelst groeiende steden in de US de laatste 10 jaar. Toen we gisteren naar het firemuseum moesten hebben we dus de ganse stad doorkruist. Een afstand van ongeveer 45 Km. lang en ongeveer 25 km van boven naar onder. Zowel boven als onder, maar ook middenin ligt er een vijfbaanssnelweg dus verplaatsingen doorheen de stad gaan heel vlot. Alle straten lopen recht op recht dus je orienteren is heel gemakkelijk.

Doorheen de stad liggen momenteel 21 kazernes verspreid waar overal minsten 1 voertuig staat, op sommige plaatsen meer dan 1. Omdat de stad zo snel groeit moeten er steeds kazernes bijgebouwd worden, en vorige donderdag heeft met nog een subsidie van 4.000.000 USD gekregen om de twee geplande kazernes sneller te bouwen. Ikzelf zit in Station 217, waar momenteel ook de auto staat van 219.

Een nieuwe kazerne die een vijftal jaar geleden in dienst werd genomen.

Enkele foto's :

IMG_4559

IMG_4561

 IMG_4562

IMG_4563

IMG_4564

IMG_4565

We kregen vanmorgen al een oproep voor een medische tussenkomst, maar konden enkel het overlijden vaststellen van de dame van 85. Dit alles gebeurd zonder tussenkomst van een dokter. En de brandweer stuurt nadien een ploeg vrijwilligers die de familie komt helpen met de eerste regelingen die moeten gebeuren.

IMG_4569

IMG_4570

IMG_4571

We hopen op een drukke zondag, tegen morgen vroeg mag je het volgende verslagje verwachten. Een deel van onze tijd spenderen we vandaag zeker aan het pakken van onze koffers, want vanaf morgen begint deel 2 van de trip.

Uw reporter, Paul

 

19:47 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.