27-09-09

Dag 6 in Mesa

Zaterdagmorgen en opnieuw vroeg uit de veren. Voor sommigen opnieuw een rustige nacht, voor anderen was het er weer eentje met een aantal onderbrekingen. De gasten in station 206 kregen die nacht een oproep voor medische bijstand bij een hartstilstand. Meer dan 25 minuten werd er gereanimeerd en uiteindelijk werd de patiënt in redelijke conditie afgeleverd in het ziekenhuis.

DSC04082

Van de mannen in station 209 kregen we dan weer een ander verhaal. Gisterenavond (vrijdag) kregen ze na het avondmaal de vraag of ze de mannen van de Medic Swatteam wilde vergezellen tijdens de avondopdracht. Ze dachten eerst nog dat het om de wekelijks oefening ging, maar al snel werd duidelijk dat het om een echte opdracht ging. Nadat een Mexicaanse gang (bende) vorige week had geprobeerd om hun gebied gewapend te verdedigen kwam de politie in actie om enkele leden, van wie ze het onderduikadres kenden, in de boeien te slaan en de gebruikte wapens in beslag te nemen. Vanop een veilige afstand, en in een gepantserd voertuig, konden Maurice en Patrick de massale ontplooiing volgen.  De politiedienst, die drie kerels in de boeien sloeg en een aantal revolvers en een AK47 vond, was nadien erg tevreden over het resultaat van hun optreden.

IMG_4445

IMG_4446

En in station 212 en 209 lagen er nog speciale geschenken te wachten op de bezoekers.

IMG_4476

Onze dag begon op de parking van een lokaal winkelcentrum, waar de hulpdiensten de bevolking informeerden over wat te doen bij rampen (emergency preparednes). De commando voertuigen van zowel politie en brandweer, alsook de heloikopters van de verschillende hulpdiensten waren aanwezig op het terrein, en konden bekeken worden. Ook waren er enkele wagens aanwezig waarin de voorraad zat die tijdens zo een grote ramp zullen aangesproken worden. Veel om te bekijken en fotograferen natuurlijk. De temperatuur buiten liep ondertussen op tot 105 °F, zo’n kleine 43°C, dus er werd al vlug bescherming gezocht in de winkel naast de parkeerplaats.

IMG_4499

IMG_4506

IMG_4508

IMG_4509

IMG_4505


Deze winkel, een Bass Pro Shop, is een van die winkels die de laatste jaren overal in de states opduikt, en die een ongelofelijk groot aanbod heeft voor de outdoorman. Jagers, vissers, wandelaars, handboogschutters, noem maar op, ze vinden er allemaal hun gading.

IMG_4517

IMG_4520

IMG_4515


En zoals steeds is alles heel groots opgevat. Je kan er zelfs leren vissen, er is een aquarium met 4.000.000 liter water waar op bepaalde dagen visles gegeven wordt door professionals. Vandaag werd de ruimte ingenomen door alle hulpdiensten die er folders uitdeelden met tips om wat veiliger doorheen het leven te stappen.

IMG_4521

We gingen in de buurt nog eten en daarna reden we door naar the Hall of Flames. De naam zegt het al, maar dit is een van de grootste brandweermusea in de VS. Toen de oprichter in 1954 als kerstcadeau een brandweerwagen onder de kerstboom vond, (ze leefden in een groot huis), was de interesse gewekt, en werd het familiefortuin gebruikt om een van de mooiste brandweercollecties samen (en tentoon) te stellen.

IMG_4524

IMG_4528

IMG_4536

Brandweermateriaal uit de 18e eeuw staat er te blinken naast mooi gerestaureerd materiaal uit de jaren 50 en 60. Om de hele collectie helmen van over de hele wereld, en de patches van brandweerdiensten allemaal te bekijken zouden we enkele dagen moeten blijven. Omdat we dit museum al meerdere keren bezochten met de fireobservers op de verschillende stage in California brachten we dit keer een aandenken mee voor de museum directeur. Hij was dan ook erg blij ons brandweerbeeldje in ontvangst te nemen. We kregen er als toemaatje nog een bezoek bij aan de loods naast het museum, waar de nieuwste stukken uit de collectie staan die wachten op de finale afwerking en restauratie. Met dank aan onze gids, een gepensioneerde brandweerman Rich uit Seattle op winterverlof in Phoenix.

IMG_4538

IMG_4546

Daarna trok iedereen terug naar zijn station, waar het avondmaal op het fornuis of BBQ stond (hopelijk weer geen Mexicaans) en weer een drukke nacht vol verassingen voor de fireobservers. Morgen (zondag) beginnen we aan onze laatste shift, en krijgen we hopelijk onze koffer dicht voor het tweede deel van onze reis.

 IMG_4556

IMG_4557

En zo ging er weer een dag voorbij

 IMG_4332

De zonnige en warme groeten uit Mesa van en voor iedereen

Niet alle foto's verschijnen hier, meer foto's in ons fotoalbum :

http://stages.fireobservers.org/#27.14

06:40 Gepost door Fireobservers VZW - Paul - Eric - Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.